НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ПОСЛЕДОВАТЕЛИ НА УЧИТЕЛЯ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

АСПЕКТИ НА ЮПИТЕР

  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
Алтернативен линк

АСПЕКТИ НА ЮПИТЕР


Юпитер има отношение преди всичко към материалните неща (пари, имот и др.), от металите има отношение към калая, от цветовете - към тъмносиния и зеления, от скъпоценните камъни - към смарагда, а в тялото на човека - към черния дроб.


Със Сатурн. При съвпад дава на личността голямо умение добре да подрежда своите лични работи, правилна оценка на материалните ценности, склонност да прави подаръци и жестове, но със скрито желание да бъде похвален и поласкан от околните.


При благоприятни аспекти дава на родените добър организаторски талант, голямо умение да подрежда, организира и извежда на добър край всяка поставена задача. Такива личности са незаменими като ръководители във всяка работа.


При неблагоприятни аспекти липсва ред, последователност и методи за постигане на поставената цел, липсва устой в осъществяването й. Такива хора се залавят за много работи наведнъж, но трудно постигат най-важното, защото разпиляват вниманието и усилието си в много задачи.


С Уран. При съвпад имаме човек, който при всяка поставена задача търси нови и оригинални методи за реализирането й.


При благоприятни аспекти е налице човек, който усърдно се привързва към всяка своя работа, с устрем се залавя за нея и винаги му идват на ум нови и оригинални методи за нейното реализиране. Такива хора, получат ли подтик да направят добро някому, веднага правят това; реализирането на този подтик създава условия за по-бърза еволюция и облагородяване на Звездните им тела. Личности с такива аспекти разбират как трябва да постигнат всяка цел по нов и по-съвършен начин, не обичат да копират и взаимстват вече употребявани методи, а при резки и изненадващи събития умеят да вземат правилни решения и да постъпват добре.


При неблагоприятни аспекти е налице същото, само че не така организирано: липсва облагородената форма за осъществяване на поставената задача; всичко се върши с известна нервност, с прояви на подсилено и неприятно честолюбие, което пречи за добрата и пълна реализация, а при изненадващи събития се вземат неправилни решения, последвани от погрешни постъпки.


С Нептун. При съвпад имаме индивид с много добро и меко отношение към всичко, с изящно изпълнение на всяка работа, за чието реализиране влага и изкуство.


При благоприятни аспекти имаме човек с дипломатични способности в обществената си дейност, с умение да се измъква леко и благополучно от всяка неприятна ситуация. Тези личности са приятни със своето меко отношение към всичко.


При неблагоприятни аспекти имаме двуличен и фалшив човек, който мисли едно, а говори друго (фалшив дипломат), с подострени чувства и хладно отношение към околните (особено при елементарните типове).


С Плутон. При съвпад е налице липса на всякакъв интерес към материалните задачи и към творчеството, липса на идеи, необходими за всяка дейност.


При благоприятни аспекти (особено при точни) имаме човек с ясно изразен стремежа към придобиване на материални богатства, който успява да стане богат. При типове с добра интелигентност, този стремеж се изразява в придобиване на знания.


При неблагоприятни аспекти е налице човек, много привързан към материалните си ценности и към всичко свое, но понякога, съвсем неочаквано, прави жестове и ги разпилява; интелигентните типове пък не обичат да предават знанията си.



  Звездният мир АСТРОЛОГИЯ - Николай Дойнов (1904 - 1997)
, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ